Masa Tenisi Lastiklerini Temizlemek neden önemlidir.

Masa Tenisi Lastiklerini Temizlemek neden önemlidir.

Aşağıdaki makalede, masa tenisi lastiğinizi nasıl temizlemeniz gerektiği ve bunu yapmak için ne tür temizleyicilerin en uygun olduğu açıklanmaktadır. Masa tenisi lastiklerinin aşınmasına hangi faktörlerin katkıda bulunduğuna dair kısa bir açıklamadan sonra masa tenisi temizleyicileri önereceğiz ve lastiklerinizin dayanıklılığını arttırmak için çeşitli yaklaşımları açıklayacağız.

Masa tenisi lastiklerinizi korumak ve temizleme yöntemlerini maddeler halinde inceleyelim!

1. Neden masa tenisi lastikleri için temizlik gerçekten önemlidir

2. Masa tenisi lastik temizleyicilerini doğru şekilde kullanma

3. Lastikleri erken eskimesinden nasıl koruyabilirim?

4. Masa tenisi lastiği restore edilebilir mi?

5. Masa tenisi lastiklerini temizlerken en yaygın yapılan hatalar!

1-Masa tenisi lastiklerini temizlemek neden önemlidir

Masa tenisi lastiği, pütür  ve sünger desteğini gösteren (çoğu durumda) bir üst malzemeden oluşur. Lastiğin üst malzemesine üst tabaka da denir. Çeşitli faktörler (toz, güneş radyasyon, oksijen veya nem gibi) nedeniyle, üst tabaka, tüm lastikler gibi eskimeye başlar. Ayrıca, oyun oynarken topun neden olduğu mekanik stres masa tenisi lastiklerinin aşınmasına neden olur.

Bu nedenle, zamanla, lastiğin yüzeyinde belirli aşınma izlerini tanımlayabilirsiniz. Bunlar, aşınma derecesine bağlı olarak lastiğinizin oyun özelliklerini olumsuz yönde etkiler. Ne yazık ki, birçok kapalı masa tenisi tesisi düzgün bir şekilde temizlenmez ve zeminde çok fazla kir / parçacık oluşmasına neden olur.

Örneğin; yapışma kuvvetleri, bu parçacıklar yere temas ettikten sonra topa yapışır. Tahmin edebileceğiniz gibi, son adımda bu parçacıklar lastiğinize ulaşarak aşınmasına neden olur. Bu nedenle, masa tenisi temizleyicileri önemlidir!

2-Masa tenisi lastiği temizleyicileri doğru şekilde kullanma

Neyse ki, eski sprey köpükler göz önüne alındığında, yeni (er) masa tenisi temizleyicileri solvent içeren maddelerden yapılmamıştır. Bu, resmi oyunlarda / yarışmalarda solvent içeren temizleyicilerin kullanılmasını yasaklayan yeni bir yasaya dayanmaktadır. Bu tür temizleyiciler lastik yüzeyin özelliklerini önemli ölçüde etkiler ve sağlığınız için de tehlikelidir.

Genellikle, yasal ve yeni temizleyiciler de sprey kutularda sunulur veya entegre bir süngerle birleştirilir. Temizleyiciyi uygularken, lastiğin tüm yüzeyinin ıslatılması önemlidir (ancak, temizleyicinin çok fazla kullanılmaması da önemlidir). Temizleyiciyi eşit olarak dağıtın ve süngeri kullanarak silin. Çok fazla baskı uygulamayın. Haftada 2-3 egzersiz seansınız olması durumunda, lastiklerinizi haftada 1-2 kez temizlemeniz önerilir. Masa tenisi daha sık oynuyorsanız, lastiklerinizi daha sık temizlemelisiniz.

3-Lastikleri erken eskimesinden nasıl koruyabilirim?

Masa tenisi lastiğinizi erken eskimeye karşı korumak için bazı önlemler vardır. Bu önlemler toz, kir ve diğer partikülleri yüzeyden temizleyerek elde edilir. Bu olumsuz etkileri önler ve lastiğinizi erken eskimeye karşı korur. Temizleyicilerin en yaygın olanları pompa sprey şeklinde olanlardır.

Lastikleriniz için özellikle dikkate değer bir temizleyici, organik çözücüler içermeyen  Voc-free özelliği olan temizleme spreyi kullanılması tavsiye edilir. Eğitimden sonra, bu temizleyiciyi raketinizin her iki tarafına uygulamanız ve bir temizleme süngeri ile kurutmanız yeterlidir.

Bundan sonra koruyucu filmlerin / folyoların kullanılması önerilir. Bunlar sadece temiz ve kuru lastiklere konulmalıdır! Kauçuklarınızı güneş radyasyonundan (özellikle UV radyasyonundan) korumak ve güvenli bir taşıma sağlamak için bir metal raket çantası veya bir raket kılıfı da öneririz.

4-Masa tenisi lastiği restore edilebilir mi?

Bu sorunun kısa bir cevabı var: Hayır.

Ancak, masa tenisi lastiklerinin eskime sürecini önemli ölçüde geciktirebilir ve dayanıklılıklarını artırabilirsiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, bu uygun bir bakımla elde edilir! Lastikleri temizlemek için lütfen ellerinizi kullanmayın. (Palmar) ellerinizin derisi her zaman ince bir "yağ" ve diğer parçacıklar içerir, bunlar daha sonra lastiklerinizin özelliklerini olumsuz yönde etkiler (örneğin daha az sürtünme gibi).

5- Masa tenisi lastiklerini temizlerken en yaygın yapılan hatalar!

Bizim tarafımızdan bilinen ve masa tenisi lastiklerinin çok çabuk aşındığı çoğu durumda, yanlış bir temizleme ve / veya uygun olmayan saklama durumu vardı. Genellikle nemin etkisi göz ardı edilir. Bu nedenle, kötü bir koruma, yüksek neme ve büyük sıcaklık dalgalanmalarına veya (genellikle çok serin) odalar/koruma alanları masa tenisi lastiklerinin aşınmasına neden olur.

Aynı zamanda, sık, doğrudan ve yoğun bir güneş radyasyonu, bir lastiğin ömrünü kısaltır. Bu arada: Setler sırasında her duraklamada lastiklerinizi temizlemenize gerek yok. Bu işe yaramaz ve sadece temizleyicinin tüketimini arttırır.

Etiketler: LASTİK TEMİZLEYİCİ
Haziran 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR