DEFENSİV TAHTA SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

DEFENSİV TAHTA SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Masa Tenisi Raket Tahtası seçerken bilmeniz gereken en önemli şey 9 farklı oyun stratejisi olması ve bu varyasyonların oyuncunun oyun tarzına göre dikkatlice seçilmesidir.

Rekabet seviyesinin ileri düzeyde olması ve keyifli bir masa tenisi oyunu için doğru ekipmanı seçmek gerekir.

Tahtanız lastiğinizin temelidir ve oldukça fark yaratabilir, bu nedenle bu bilgileri dikkatlice okuyunuz. Aşağıda verdiğimiz bilgiler, mevcut tüm kategorileri anlamanızda size yardımcı olacaktır.

TAHTA ÖZELLİKLERİ VE ÇEŞİTLERİ

( DEF -) Defans eksi savunma tahtası

Bu tahtalar çok pasif bir savunma oyunu için kontrolü en üst düzeye çıkarır. Topun tutarlı bir geri dönüş yapmasını sağlayabiliyorsanız ve topu istediğiniz yere net bir şekilde bırakmak istiyorsanız, bu tahta tipi kriterlerinize uyacaktır. Bu tahtalar hızı emer, topu yavaşlatır ve esasen öldürür!

( DEF ) Defans çok amaçlı savunma tahtası

Bu özellikteki tahtalar her amaca uygun savunma için klasik bir seçenektir. En iyi kesme darbeleri yapabilme etkili temas ve abartılı bekleme süresi ile yavaş olması, oyun içerisinde sabit ve güvenilir bir tahta özelliği taşımaktadır. Kararlı savunma oyunu için en uygun ve harika tahta tipidir.

(DEF +) Defans artı güç ve savunma tahtası

Masaya daha yakın savunma yapıyorsanız, unutmayın bu kategoride bir miktar 'mancınık gücü' vardır. Topu blok ile durdurmak, kesmek veya masanın üzerinde temas etmek için hamle yaptığınızda farkı anlayacaksınız. Bu tahta tipi özellikle atak uzun pütür lastik ile oynamak için uygundur.

 

 

TAHTA TEKNOLOJİSİ -ÖZEL


HIZ

Bu şekil, her bir tahtanın geri tepme enerjisini ve tepkisini ayırt etmek için kullanılır. Seçiminizi yapmanıza yardımcı olmak için öznel bir kılavuz olarak kullanmalısınız. Kavram basit. Düşük hızlı tahta kontrolü kullanır ve geliştirir. Bu nedenle daha yüksek hızlı tahtalar topla raketin daha az temas süresi sağladığını gösterir ve bu da kontrolü azaltır. Yüksek hız değeri olan tahtalar ayrıca kesme kapasitesini de azaltır. Böylece rakibinize yüksek top atarak daha kolay sayı alma şansı vermenizi sağlamaktadır.

KONTROL

Tahtalarda bu tartışmasız en öznel faktördür çünkü her oyuncunun elinde “hassas bölgeler” ile bağlantılı farklı düzeylerde nörolojik reaksiyonları vardır. Kuşkusuz oyuncuların değişen seviyelerde 'hissi' vardır ve bu nedenle kontrolün gerçekten ölçülmesi zordur. Kontrol faktörleri son olarak lastik seçiminiz içinde bir kılavuz olarak kullanılmalıdır.

KAT

Bu, tahtayı inşa etmek için toplam ahşap ve suni elyaftan kaç "katman" kullanıldığını gösterir. 5 katlı tahtalar en popüler yapıdır ve her türden oyun için uygundur. Daha fazla kat, tahtaya daha fazla sertlik getirme eğilimindedir, bu nedenle daha saldırgan oyun oynamak isteyen oyunculara uygun hız ve güç kapasitesini maksimum seviyelere çıkarır.

AĞIRLIK

Genel olarak tahtaların FL sap şekilli olanları esas alınarak ortalama ağırlığını gösterir. Yıllarca tahtalar ortalama 85g ağırlığındaydı, ancak bugün çok daha fazla ağırlık seçeneğimiz var.

Tahta Tutuş Şekli

Rahat bir tutuş önemlidir. Tahtanın sap şeklinin, tahta yüzünün açısını kontrol ettiğini ve sonuçta topun hızını, dönüşünü ve yönünü belirlediğini unutmayın.

SAP ŞEKİLLERİ    FL– konkav        AN– anatomik          ST– düz           Penhold

Tahtana iyi bak!

• Tahta ve Lastik kenarlarını korumak için kenar bandı kullanın.

• Lastiği tahtadan dikkatlice çıkarın.

 

 

• Unutmayın! bir tahta sadece tahtadan yapılır. Kazara veya masaya çarparak hasara ve kırılmaya neden olabilir, bu yüzden dikkatli olun.

 

Etiketler: raket
Haziran 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR